Collins: Our back-to-school quiz

Collins: Our back-to-school quiz

September 8th, 2017 by Gail Collins in Opinion Times Commentary

Summer is so totally gone. We move on toward chilly weather, falling leaves and wow, Donald Trump is still president. What ever happened to change when you really need it?

But you've been paying attention anyway, right? Good concerned citizen. Take this quiz to see how much you remember.

1. On Labor Day Trump sent out a tweet vowing, "We are building our future with American hands, American labor, American iron, aluminum and steel." It also included a picture of the president and the first lady, who was wearing

A. American iron, aluminum, steel.

B. A dress from Italy.

C. The very same outfit she wore on her first date.

2. At a recent rally, Trump told the audience, "I always hear about the elite," and he added

A. "Until recently, I just thought it was a modeling agency."

B. "Our best and brightest come from every race and ethnicity."

C. "They're elite? I went to better schools than they did. I was a better student than they were. I live in a bigger, more beautiful apartment. "

3. During the great solar eclipse, our president

A. Stared into the sun without protective glasses.

B. Gave a lesson to a group of third graders about the rotation of the planets.

C. Told a group of visiting ambassadors it was an American invention.

4. According to a transcript of the call, Trump told the president of Mexico that he won the New Hampshire primary because

A. "They thought Tom Brady was my cousin."

B. "New Hampshire is a drug-infested den."

C. "I pretended to like their damned town halls."

5. The president said he wants his wall on the Mexican border to be transparent because

A. "Transparency is what this administration is all about."

B. Americans need to be able to avoid being hit on the head by 60-pound bags of drugs.

C. "Good neighbors should be able to wave hello to one another."

6. A government report estimated that if the Department of Homeland Security wanted to meet Trump's target for new Border Patrol hires, it would have to

A. Employ a lot of Dreamers.

B. Advertise heavily.

C. Screen 750,000 applicants.

7. At a news conference shortly after the tragedy in Charlottesville, Trump asked reporters

A. "Have we ever had a more urgent need for national unity?"

B. "How could anyone imagine something this terrible happening?"

C. "Does anyone know I own a house in Charlottesville?"

8. During "Made in America Week," Trump's resort at Mar-a-Lago

A. Offered free drinks to anyone employed at an automobile factory.

B. Announced it would be making its chocolate cake with homegrown cocoa.

C. Applied for visas to hire 70 foreign workers.

9. Asked about Vladimir Putin's decision to expel 755 workers from the American Embassy, Trump responded

A. "I want to thank him, because we're trying to cut down on payroll."

B. "Every one of those people is going to be re-employed constructing a big, beautiful, enormous Trump Moscow hotel that will, um, never mind."

C. "Who did what?"

10. When Trump was visiting with French President Emmanuel Macron and his wife, he turned to Brigitte Macron and said

A. "I see we both have much younger spouses."

B. "You're in such good shape."

C. "Did you know I really won the popular vote?"

11. In a speech to the Boy Scouts, the president

A. Talked about liberty, loyalty and the importance of the Scout oath.

B. Bragged about winning the election and told a long story about a friend who had bought a big yacht.

C. Claimed to have earned 1,300 merit badges.

12. After the Boy Scout event, Trump

A. Made up a story about how the head of the Scouts told him "it was the greatest speech that was ever made to them."

B. Announced he was becoming a Scout master himself.

C. Demanded that the CIA prove it was the largest crowd of Boy Scouts in the history of the world.

ANSWERS: 1-B; 2-C; 3-A; 4-B; 5-B; 6-C; 7-C; 8-C; 9-A; 10-B; 11-B; 12-A

The New York Times

Getting Started/Comments Policy

Getting started

  1. 1. If you frequently comment on news websites then you may already have a Disqus account. If so, click the "Login" button at the top right of the comment widget and choose whether you'd rather log in with Facebook, Twitter, Google, or a Disqus account.
  2. 2. If you've forgotten your password, Disqus will email you a link that will allow you to create a new one. Easy!
  3. 3. If you're not a member yet, Disqus will go ahead and register you. It's seamless and takes about 10 seconds.
  4. 4. To register, either go through the login process or just click in the box that says "join the discussion," type your comment, and either choose a social media platform to log you in or create a Disqus account with your email address.
  5. 5. If you use Twitter, Facebook or Google to log in, you will need to stay logged into that platform in order to comment. If you create a Disqus account instead, you'll need to remember your Disqus password. Either way, you can change your display name if you'd rather not show off your real name.
  6. 6. Don't be a huge jerk or do anything illegal, and you'll be fine.

Chattanooga Times Free Press Comments Policy

The Chattanooga Times Free Press web sites include interactive areas in which users can express opinions and share ideas and information. We cannot and do not monitor all of the material submitted to the website. Additionally, we do not control, and are not responsible for, content submitted by users. By using the web sites, you may be exposed to content that you may find offensive, indecent, inaccurate, misleading, or otherwise objectionable. You agree that you must evaluate, and bear all risks associated with, the use of the Times Free Press web sites and any content on the Times Free Press web sites, including, but not limited to, whether you should rely on such content. Notwithstanding the foregoing, you acknowledge that we shall have the right (but not the obligation) to review any content that you have submitted to the Times Free Press, and to reject, delete, disable, or remove any content that we determine, in our sole discretion, (a) does not comply with the terms and conditions of this agreement; (b) might violate any law, infringe upon the rights of third parties, or subject us to liability for any reason; or (c) might adversely affect our public image, reputation or goodwill. Moreover, we reserve the right to reject, delete, disable, or remove any content at any time, for the reasons set forth above, for any other reason, or for no reason. If you believe that any content on any of the Times Free Press websites infringes upon any copyrights that you own, please contact us pursuant to the procedures outlined in the Digital Millennium Copyright Act (Title 17 U.S.C. § 512) at the following address:

Copyright Agent
The Chattanooga Times Free Press
400 East 11th Street
Chattanooga, TN 37403
Phone: 423-757-6315
Email: webeditor@timesfreepress.com


Loading...